Kezdődik az ipari park építése Székelyhídon


-A A+

Aláírták a kivitelezési szerződést, így hamarosan megkezdődik a Székelyhídi Ipari Park építése – tájékoztat a Bihar megyei tanács közleményben. A 2,5 millió lejes beruházást a megyei tanács által létrehozott Bihari Ipari Parkok Rt. finanszírozza. A kivitelezőknek egy évük lesz a munkálatok elvégzésére.

Kedden a Bihar megyei tanács elnöke, Pásztor Sándor, valamint Béres Csaba székelyhídi polgármester jelenlétében írták alá a kivitelezési szerződést a Székelyhídi Ipari Park létrehozására. A meghirdetett tenderen a Drumuri Orășenești Rt. (vezető partner) és a Luxten Lighting Company Rt. nyerte el a megvalósítás jogát. A szerződésaláírást követően Alin Biț, a Drumuri Orășenești Rt. igazgatója azt mondta, székelyhídi beruházás összetett feladatokat tartalmaz, ugyanis a területrendezés mellett szükséges a leendő ipari park közművesítése, vagyis a vízvezetékrendszer, a szennyvíz- és esővíz-elvezető rendszerek kiépítése, elektromos árammal ellátása, valamint a bekötő utak megépítése, aszfaltozása.

Pásztor Sándor tanácselnök arra kérte a kivitelezőket, hogy tartsák be a vállalt határidőket és végezzenek minőségi munkát. A Bihar megyei tanács által létrehozott Bihari Ipari Parkok Rt. igazgatója, Simon Adrián kiemelte, ez már a második projekt a mezőtelegdi ipari park megépítése után. A székelyhídi ipari park megépítésére 2,509 millió lejt fordítanak, Székelyhíd városa pedig az önkormányzati tulajdonban lévő terület rendelkezésre bocsátásával száll be a költségekbe.

Béres Csaba, Székelyhíd RMDSZ-es polgármestere elmondta, a leendő ipari park Székelyhíd mellett, a létavértesi út mentén terül el. Az öthektáros terület szomszédságában vasút és magasfeszültésű villanyvezeték is húzódik. „A nagykágyai mezőgazdasági líceumban a megyei tanács által elindított duális képzésben biztosítani tudjuk a majdani befektetőknek a szakképzett munkaerőt, ami jelentős előny minden vállalat számára, ami alapja lehet a mikrorégió gazdasági fellendülésének” – mondta Béres Csaba. A városvezető ugyanakkor tudatta, már több cég is érdeklődik az ipari park nyújtotta lehetőségek felől.

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X