Nyári bobpályát avattak Borszéken

Ünnepélyes keretek között adták át a borszéki Reménység Síközpontban található nyári bobpályát szerdán délután. A fürdőváros turisztikai szolgáltatásait színesítő új létesítmény a hómentes időszakra biztosít aktív kikapcsolódási lehetőséget.

Mik József, Borszék város polgármestere ünnepi beszédében kiemelte: a cél az volt, hogy a sípálya adottságait kihasználva lehetőséget teremtsenek arra, hogy abban az időszakban is használni lehessen a komplexumot, amikor síelésre nem alkalmas. Az elöljáró elárulta, hogy további fejlesztéseken is gondolkoznak, szeretnének például egy kalandparkot kialakítani, amelyben az év minden hónapjában ki tudják szolgálni az ide érkező turistákat.

A borszéki városvezetés turizmusfejlesztés irányában tett erőfeszítéseit méltatta Barti Tihamér. Hargita megye önkormányzatának alelnöke szerint a fürdőtelepülés számára fontos, hogy lehetőségeihez mérten bővítse turisztikai kínálatát. „Kell merni nagyot álmodni, ezt a polgármester úr megtette, ennek köszönhetően a város folyamatos átalakuláson megy át” – jelentette ki az alelnök.

Bende Sándor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség parlamenti képviselője kiemelte: a turistáknak nyújtott szolgáltatások terén van még mit tennie a városnak. Az önkormányzat szándéka és törekvése erre megvan, emellett a borszéki lakosokon múlik, hogy társulnak-e ezekhez az erőfeszítésekhez.

A beruházás értéke 5,25 millió lej, ebből a turisztikai minisztérium mintegy 4 millió lejt biztosított, Hargita megye önkormányzatának hozzájárulása 400 ezer lej. A pálya hossza 1,5 kilométer, a sípálya felvonója juttatja fel a szánkókat az 572 méteres pálya legmagasabb pontjára és innen következhet a 860 méter hosszú lecsúszás. Egyszerre 32 szánkó lehet a pályán, és 6-9 percet jelent egy kör. A létesítmény a tavaszi-őszi időszakban működni, a tél beálltával leszerelik azt. A bobpálya idén addig működik, ameddig az időjárási körülmények lehetővé teszik. Hétköznapokon 14-17 óra között lehet szánkózni, hétvégén 12-17 óra között. Egy út felnőtteknek 10 lejbe, gyerekeknek 5 lejbe kerül.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?