Elkezdték aszfaltozni az észak-erdélyi autópálya első szakaszát Bihar megyében

Elkezdték aszfaltozni az észak-erdélyi autópálya első szakaszát Bihar megyében, amely a magyar határig tart.

Az 5,3 kilométeres autópálya-szakasz Bihartól északra metszi a 19-es főutat, és a magyar határig tart, ott az M4-es autópályához csatlakozik. A kivitelezőket képviselő Marian Duşescu a Digi24 televíziónak elmondta, hogy vasárnap estig mintegy két kilométerre kerül rá az első aszfaltréteg, és a munka mintegy 47 százalékával készültek el.

Magyarországon szintén dolgoznak, a tervek szerint 2020 júliusában kell összekötni két autópálya-szakaszt, ezért a kivitelezők azt tervezik, hogy a rájuk eső résszel jövő júniusig elkészülnek.

A teljes, 415 kilométeres észak-erdélyi autópályából eddig összesen 74 kilométert adtak át. A Bihartól a határig tartó szakasz kivitelezését a Trameco Rt., a szlovákiai Vahostav Rt., a Drumuri Bihor Rt., Drum Asfalt Kft. és East Water Drillings Kft. alkotta cégcsoport nyerte el, a munkálatok értéke közel 134 millió lej. A két másik, Bihar és Bisztraterebes és Bisztraterebes és Berettyószéplak közötti szakasz közbeszerzései eljárásait megóvták, ott egyelőre nincs kivitelező.

Kapcsolódók

Kimaradt?