Karcsúsít a CNAIR: több pénz jut az utak karbantartására?

A jelenleg zajló átszervezés nyomán a mostani 28-ról 12-re csökkentik az igazgatói állások számát az infrastruktúrát kezelő országos vállalatnál (CNAIR), ezzel több mint 10 millió lejes megtakarítást tudnak eszközölni, derül ki a vállalat vasárnapi közleményéből.

E szerint 2019. október 8-án elfogadák a CNAIR szervezeti felépítését, amelyet a vállalat tevékenységének hatékonyabbá tételét célzó intézkedések követeltek meg. „Az átszervezés nyomán a 28 igazgatói állásból 12 marad meg, és ez évi több mint 10 millió lejes megtakarítást jelent a vállalat büdzséjének” - olvasható a közleményben.

Sorin Scarlat, a vállalat vezérigazgatója szerint a szervezeti felépítés módosítása szükséges a társaság műszaki-gazdasági és pénzügyi hatékonyságának a növelése érdekében. „Egy terebélyes és merev struktúráról, amely már rutinosan hozta a döntéseket, átállunk egy karcsúbb és hatékonyabb struktúrára” - fejtette ki Scarlat.

Răzvan Cuc, az október 10-én elfogadott bizalmatlansági indítvány által megbuktatott kormány szállítási minisztere vasárnap tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a CNAIR az átszervezés és az igazgatói állások csökkentése nyomán évi 2,5 és 3 millió euró közötti összeget fog megtakarítani a béralapból, és ezt a pénzt az utak karbantartására vagy különböző projektekre használhatja majd fel.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?