Munkaügyi miniszter: nem igaz, hogy nincs pénz nyugdíjakra és bérekre


-A A+A nyugdíjakra megvan a pénz a költségvetésben, az információ pedig, hogy lyuk tátong a büdzsén, hamis, nyilatkozta vasárnap a Digi24 hírtelevízióban Marius Budăi, a csütörtökön bizalmatlansági indítvány nyomán megbuktatott kormány munkaügyi minisztere.

„Be fogjuk mutatni a mérleget a valós számokkal, és majd meglátjuk, hogyan fogja a Ludovic Orban kormánya kezelni ezt 'a súlyos örökséget'. Azt már most állíthatom, hogy mi nem fogjuk azt tenni, amit az ellenzéki kollégák tettek, akik 2017 februárjától kezdődően havonta hangoztatták, még a Cotroceni-palotából is, hogy nincs pénz a fizetésekre és nyugdíjakra” – mondta a miniszter.

Budăi szerint van miből kifizetni a béreket és nyugdíjakat fizettük. „A továbbiakban is ki lehet fizetni ezeket, meg is emeltük az összegeket, és tovább lehet emelni, ha az ellenzéki kollégák akarják. Mi, amit mondtunk, megtettük, és erről számadataink vannak, amelyeket be is fogunk mutatni mindenféle izgalom nélkül. Természetesen nem voltunk mi tökéletes kormány, nem is létezik tökéletes kormány, de felelős kormány voltunk, amely az állampolgárt helyezte az első helyre” - fejtette ki a tárcavezető.

Arra a kérdésre, hogy van-e valami munkaügyi miniszteri mandátumában, amiért szemrehányást tenne magának, Marius Budăi azt válaszolta, sajnálja, hogy nem sikerült elfogadni a sürgősségi kormányrendeletet, amely a bányában dolgozó munkások fizetésének a 221-es törvény alapján történő átszámolására vonatkozik. A rendelet készen áll és hátra fogja azt hagyni, mutatott rá.

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X