Év végére befejezik az ipari parkot Mezőtelegden


-A A+

Az ütemtervnek megfelelően haladnak Mezőtelegden az ipari park építésével, amivel ez év végére végez is a kivitelező, hangzott el szerdán a helyszínen, ahol Pásztor Sándornak, a Bihar megyei tanács elnökének mutattak be jelentést az építő cég képviselői.

A mezőtelegdi ipari park a Bihar megyei tanács alárendeltségében működő Bihar Megyei Ipari Parkok Rt. megrendelésére készül a helyi önkormányzat bevonásával. A befektetés értéke 4,6 millió lej. A Nagyvárad melletti községben ez a legjelentősebb infrastrukturális beruházás, melynek nyomán beépítésre kész parcellákat kínálnak az idetelepülő cégek számára.

A megyei tanácselnök arra kérte a kivitelezőket, hogy tartsák be a határidőket és végezzenek minőségi munkát. A vállalkozás képviselői tudatták, a munkálatok mintegy 60 százalékát már elvégezték, a területet közművesítették, elkészültek a belső utak alapozásával, a közvilágítási rendszer kiépítésével, és hamarosan elkezdik az aszfaltozást is, hogy ameddig az időjárás is engedi, befejezhessék a munkát. A tervek szerint még idén év végére elkészül az ipari park Mezőtelegden.

„A megyei tanács kötelessége segíteni a községeket, hogy beindíthassák azokat a programjaikat, amelyek hosszú távra megoldják a helyi munkaerő-foglalkoztatást és gazdaságilag megerősítik a közösségeket. Mezőtelegden a legelőrehaladottabb az ipari park építése, de már folyamatban van az előkészítése Székelyhídon és Paptamásiban is. Mi azt vállaltuk, hogy megteremtjük a feltételeket a cégeknek az építkezéshez, a helyi önkormányzatok pedig saját tulajdonban lévő területek rendelkezésre bocsátásával és az ezekhez csatlakozó utak megépítésével járulnak hozzá a befektetésekhez” – magyarázta Pásztor Sándor.

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X