Újabb költségvetés-kiigazítást készül elfogadni a kormány

Pénteki ülésén készül elfogadni a kormány a költségvetés-kiigazítást - jelentette be Viorica Dăncilă miniszterelnök. "Pénteken tartjuk a kormányülést, amelynek a napirendjén szerepel a költségvetés-kiigazítás és több más jogszabálytervezet, amelyeket már nagyon várnak az emberek" - mondta egy vasárnapi nyilatkozatában Dăncilă.

A miniszterelnök ugyanakkor meggyőződésének adott hangot, hogy az egy nappal korábban, csütörtökön szavazásra bocsátandó bizalmatlansági indítványt nem fogja elfogadni a parlament. Azt mondta, bízik azoknak a szociáldemokrata párti, illetve más alakulatokat képviselő törvényhozóknak a felelősségérzetében, akik tudatában vannak annak, hogy az országnak stabilitásra van szüksége.

A kormányfő nyilatkozatában bírálta Klaus Johannis államfőt, amiért több alkalommal is kijelentette, hogy a jelenlegi kormányt félre kell állítani. "Nagyon veszélyesnek tartom, hogy éppen Románia elnöke - akinek valamennyi állampolgár elnökének kellene lennie - az, aki követeli ennek a kormánynak a megbuktatását. Egy elnöknek nem lenne szabad ezt tennie. Túl kellene már lépnünk ezen a kampánylogikán, és mindannyian teljesítsük az alkotmány által előírt kötelességeinket" - fogalmazott. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?