Újabb állampapírokat vásárolhatunk

Újabb lakossági állampapírokat bocsát ki hétfőtől a pénzügyminisztérium a Tezaur program keretében. A Hivatalos Közlönyben megjelent kibocsátási tájékoztató értelmében a kötvények névértéke 1 lej; futamidejük egy, kettő, illetve három esztendő, ennek függvényében évi kamatuk 3,5, 4, illetve 4,5 százalék.

Az állampapírokat hétfőtől október 31-éig lehet jegyezni a kincstár helyi fiókjaiban, továbbá október 30-áig a városi, 29-éig pedig a vidéki postahivatalokban. A kötvények kamatadómentesek.

Az állampapírokat olyan román állampolgárságú személyek jegyezhetik, akik betöltötték 18. életévüket, és nincs felső határa annak, hogy mennyi kötvényt lehet vásárolni. A lakossági állampapírok kibocsátása a tervek szerint egész éven át tart majd, minden hónapban háromhetes jegyzési időszakot jelölnek ki.

Eugen Teodorovici pénzügyminiszter szombaton azt mondta, a 2019-es esztendő eleje óta mintegy 50 ezer román állampolgár összesen több mint 2,6 milliárd lejt fektetett be a Tezaur program keretében kibocsátott állampapírokba.

Kapcsolódók

Kimaradt?