Akcióban a fogyasztóvédelem: piacot és üzleteket is bezártak Kolozsváron

A kolozsvári Mărăști-piac zöldség- és gyümölcsrészlegét és három Carrefour Express üzletet záratott be a fogyasztóvédelem, miután megbizonyosodott róla, hogy nem tartják be a higiéniai szabályokat, és az árak szabályozásában is következetlenek – írja az adevarul.ro.

A Mărăști-piacot azért záratták be ideiglenesen, mert az súlyosan megsértette a higiéniai előírásokat. A helyszínen árusító eladókat hazaküldték, és a tevékenységet felfüggesztették, amíg a helyiség vezetője megtisztítja a teret – hangsúlyozzák a helyi román portálok.

A Carrefour Express Hajnal, Györgyfalvi és Mărăști negyedben található üzleteinek tevékenységét is elsősorban a higiéniai szabályok megsértése miatt állították le. Ezek esetében az árak terén is problémákba ütköztek az ellenőrök, ugyanis bejelentést kaptak, hogy különbség van a kiírt és a kasszánál fizetett összegek között.

A Kolozs megyei fogyasztóvédelem a lehető legmagasabb büntetést rótta ki ezekre az üzletekre: az említett felfüggesztés mellett üzletenként 30 ezer lejes összeget szabott ki rájuk.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?