Külhoni diákcsapatok jelentkezését is várja a PénzSztár verseny

25 000 diák, 6250 csapat, 198 helyszín, 24 győztes, 2,4 millió forintos pénzdíj, 15 millió forint értékű tárgynyeremény – ez a 2013 óta megrendezett féltucat PénzSztár verseny mérlege. Idén egy újabb csapat csatlakozhat a PénzSztár Győztesek Klubjához azok közül, akik október 7-éig jelentkeznek a versenyre – tájékoztat a közleményük.

Több mint 50 hazai és határon túli magyar szervezet (piaci és állami szereplők, szakmai és oktatási szervezetek, egyetemek) közös felelősségvállalási programjának keretében, immár hetedik alkalommal kerül megrendezésre a PénzSztár Hazai és Külhoni Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozási Versenye. A nagyszabású kezdeményezés fő célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a pénzügyi műveltség fontosságára, játékos formában mérje tudásukat és tovább bővítse ismereteiket.

A 2013-as indulás óta több mint 25 000 diák vett már részt a versenyen, s közben sok új ismerettel, gyakorlati készségekkel, értékes nyereményekkel és szakmai kapcsolatokkal gazdagodott. Erdélyből és a Vajdaságból már az indulás óta érkeznek jelentkezések, de a Felvidékről is évről évre egyre több iskola kapcsolódik be a játékba, sőt Kárpátaljáról is több alkalommal neveztek már csapatok.

Az idei PénzSztár versenyre 2019. október 7-éig jelentkezhetnek a négyfős diákcsapatok, a www.penzsztar.hu honlapon található online regisztráció kitöltésével. A nevezés díjmentes, a jelentkezés feltétele csupán annyi, hogy a csapat tagjai ugyanannak a középiskolának a – 14-22 év közötti – diákjai legyenek, akik a 2019–2020-as tanévben aktív középiskolai tanulói jogviszonnyal rendelkeznek, és még nem szereztek érettségi bizonyítványt.

A verseny két online és négy helyszíni fordulóból áll, melyek során változatos típusú és fokozatosan nehezedő feladatok várnak a résztvevőkre. Ezek megoldásához a pénzügyi, gazdasági tájékozottságon kívül általános műveltségre, gyakorlati készségekre és rátermettségre van szükség. A szervezők meggyőződése, hogy azok a középiskolák, amelyek arra bíztatják tanulóikat, hogy végigjátsszák legalább a verseny két online fordulóját, már sokat tesznek azért, hogy a fiatalok megismerjék a legfontosabb pénzügyi, gazdasági és vállalkozási fogalmakat, alapvető összefüggéseket.

Éppen ezért, azt a három középiskolát, ahol a legtöbb csapat kitölti a két online tesztet – az elért eredménytől függetlenül –, idén is különdíjjal jutalmazzák. Nyereményük egy évre szóló oktatási szimulációs szoftverlicenc, amely további segítséget nyújt a pénzügyi ismeretek elsajátításához.

A helyszíni fordulókban jól teljesítő csapatokra – a hasznos tudás mellett – több millió forint összértékű díjazás is vár. A nyeremények között értékes tárgyjutalmak és szakmai képzések is szerepelnek. A fődíj fejenként százezer forint és egy okostelefon a győztes csapat mind a négy tagjának. A részletes versenyszabályzat, a feladattípusok, a fordulók időpontjai és a felkészüléshez ajánlott tartalmak megtalálhatók a PénzSztár weboldalán.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?