Még mindig sok olyan háztartás van, ahol nincs mosógép

A munkanélküliek, illetve a háztáji földművelésből élők számára a legnehezebb a tartós háztartási cikkek beszerzése. A háztáji földművelők vezetette háztartások 27,3%-ában nincs például mosógép - derül ki az Országos Statisztikai Hivatal (INS) adataiból.

Az INS szerint a romániai háztartások 57,4%-ban van számítógép és 41,8%-ában személygépkocsi, a városok lakói viszont jobban állnak, mint a vidékiek, csak a színes televíziók birtoklása terén van hozzávetőleges egyenlőség a társadalom ezen két rétege között.

A színes televíziók, miboltelefonok és mosógépek birtoklása terén nincs jelentős különbség a magánvállalkozók, cégtulajdonosok és alkalmazottként dolgozók között: az alkalmazottként dolgozók háztartásának 84,8%-ában van számítógép, és 61,1%-a gépkocsival is rendelkezik, a magánvállalkozók (ideértve a cégtulajdonosokat is) vezette háztartások 79,3%-a birtokol számítógépet és 60,8%-a autót. Ezzel szemben a földművesek háztartásainak csak 36,7%-ban lelhető fel számítógép, és csak 23,9%-a rendelkezik személygépkocsival.

Kapcsolódók

Kimaradt?