Jóváhagyták az első 116 projekt finanszrozását a beruházási és fejlesztési alapból


-A A+Jóváhagyták kedden az első 116 projekt finanszírozását a beruházási és fejlesztési alapból, a munkálatok októberben kezdődnek el - jelentette be kedden Viorica Dăncilă miniszterelnök.

"Ide tartoznak infrastrukturális munkálatok, helyi utak, utcák, iskolák és óvodák, kórházak korszerűsítése és rehabilitációja, valamint földgáz- vagy csatornázási ellátó- és elosztóhálózatok kiépítése. Minden jóváhagyott projekt teljes dokumentációval rendelkezik. A következő időszakban aláírják a finanszírozási szerződéseket, hogy októbertől elkezdődhessen a kivitelezés"- mondta Viorica Dăncilă a keddi a kormányülés elején.

A miniszterelnök szerint a 116 beruházási projekt teljes értéke körülbelül 2 milliárd lej, de a program folytatódik, hisz idénre tízmilliárd lejt különítettek el erre a célra.

164 millió lej a természeti károk fedezésére 

164 millió lejjel segíti a kormány az önkormányzatokat, hogy újjáépítsék a természeti csapások által megrongált infrastruktúrát - jelentette be a keddi kormányülés elején Viorica Dăncilă miniszterelnök.

A kormánysegélyben összesen 27 megye érintett önkormányzatai részesülnek, és leginkább az árvízvédelmi rendszer újjáépítésére, a megrongált megyei és községi utak, hidak és pallók felújítására szolgál. A miniszterelnök szerint a támogatásokat a helyi tanácsok, a megyei katasztrófavédelmi felügyelőségek (ISU), valamint a prefektúrák által elvégzett felmérésések és igénylések alapján utalják ki.

37 millió lejjel segíti a kormány a méhészeket

37 millió lejjel segíti a kormány azokat a méhészeket, akiknek tevékenységét kedvezőtlenül befolyásolta az idén március és május közötti időjárás - jelentette be a keddi kormányülés elején Viorica Dăncilă miniszterelnök. A kormányfő szerint a méhészek október végéig fordulhatnak kártérítési igénnyel a mezőgzdasági minisztériumhoz.

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X