Egyre több romániai turista megy Magyarországra


-A A+

Bár az év első hét hónapjában összességében a külföldi vendégéjszakák száma 0,6 százalékkal csökkent Magyarországon, a legnagyobb 10 küldőpiac közül hatnál tovább nőtt a vendégforgalom - derül ki a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) legfrissebb statisztikai adataiból. 

A romániai külföldi vendégéjszakák száma 7,5 százalékkal nőtt - ezzel Románia vezet a toplistán. Amerikai Egyesült Államokból érkezők esetében szintén 6,2 százalékos volt a bővülés. Töretlen az emelkedés az Ukrajnából (+5,7 százalék), az Izraelből (+5,4 százalék), a Franciaországból (+5,1 százalék) és a Kínából (+5,1 százalék) érkezők vendégforgalmában is.

Az MTÜ hangsúlyozta, a magyar turizmus versenyképességét erősíti a jövő januártól életbe lépő szálláshelyi áfacsökkentés, illetve az ágazat legnagyobb digitális fejlesztése is. A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központhoz már több mint 1000 szálloda csatlakozott, és megkezdődött a panziók regisztrációja, jövő évtől pedig már az összes magyarországi szálláshely digitálisan, naprakészen szolgáltat majd statisztikai adatot a hatékonyabb működés, fejlesztések és a célzott marketing kampányok érdekében - írták.
EZT OLVASTA MÁR?

X