Új közbeszerzést írnak ki a hulladék-begyűjtési szolgáltatásra Marosvásárhely számára

A Maros Megyei Tanács a csütörtöki ülésén hagyta jóvá a hulladék begyűjtésére és elszállítására vonatkozó közbeszerzési eljárás elindítását a marosvásárhelyi övezetre vonatkozóan – közölte az önkormányzati testület sajtóirodája.

A megyében ez az utolsó övezet, ahol nem sikerült még szerződést kötni az integrált hulladékgazdálkodási szolgáltatásokra, az Ecolect Közösségi Fejlesztési Társulás az év során a megye többi övezetében már megkötötte az új hulladékgazdálkodási szerződéseket.

A marosvásárhelyi övezetben azért nem sikerült eddig szerződést kötni, mert a közbeszerzési eljárás során egy szolgáltató sem tett le a műszaki előírásoknak megfelelő ajánlatot. Az eljárás érvénytelenítését követően az Ecolect újra kiírhatja a közbeszerzési eljárást. A marosvásárhelyi övezet Marosvásárhely és Nyárádszereda városok mellett 16 községet is magába foglal.

Amíg a megye nem köti meg a szerződést az új szolgáltatóval, addig az övezethez tartozó önkormányzatoknak kell biztosítaniuk a hulladékbegyűjtést a saját településeiken. Így például Marosvásárhelyen a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatalnak kell biztosítania a köztisztasági szolgáltatásokat az új szerződés megkötéséig. 

Pénzt kap a klinikai kórház

A legutóbbi országos költségvetés kiigazítás eredményeként Maros megye 1.721.000 lejt kapott a hozzáadottérték-adóból, amelyet a Maros Megyei Tanács a saját és az alárendelt intézmények működési költségeire fordíthat. Emellett további 5.439.000 lejt utalt a kormány a megyének a Románia Iskoláiért Program (korábbi tej és kifli program) költségeinek fedezetére.

A csütörtökön elfogadott megyei költségvetés-kiegészítés keretében a megyei önkormányzat 5.785.000 lejjel növelte a megyei utak 2019-es karbantartási programjának költségvetését, valamint 1.330.000 lejjel a Maros Megyei Klinikai Kórház költségvetését. Ez utóbbi összegből a kórház 550.000 lejt költhet javításokra, 780.000 lejt pedig beruházásokra fordíthat.   

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?