Szeptemberben újra nyit a Burger King Romániában

A Romániában 46 Starbucks kávézót üzemeltető Amrest csoport szeptemberben megnyitja első Burger King éttermét Bukarestben – írja a romania-insider.com.

Az amerikai gyorsétteremlánc 2007-ben jelent meg a román piacon, de várakozáson aluli üzleti eredményeket ért el. Ezért franchise-ot korábban megvásárló hazai befektetők öt év elteltével az összes romániai éttermet bezárták.

A lengyel Amrest öt éve lépett a román piacra, amikor átvette a helyi Starbucks franchise-t. A csoport egyike a legnagyobb étteremüzemeltető vállalkozásoknak a térségben. A Pizza Hut, a KFC, a Burger King, a Starbucks és a Blue Frog márkák birtokában több mint 500 egységet tart fenn Lengyelországban, és jelen van a magyar, a cseh, az orosz, a spanyol, a francia és a német piacon is.

A világ négy nagy gyorsétterem-hálózata közül csak a Burger King nincs jelen Romániában. A McDonald’s és a KFC már közel két évtizede meghódította az hazai piacot, a Subway pedig 2012-ben nyitotta meg az első éttermét, és azóta agresszíven terjeszkedik. A Burger Kingnek több mint 13 500 étterme van a világon, tavaly pedig egymilliárd dolláros üzleti forgalma volt. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?