Alkatrészgyárat építhet a Draimler Romániában

A Daimler motoralkatrészeket gyártó üzemet építhet Romániában - írta kedden a Handelsblatt.

A német üzleti lap szerint a társaság felügyelőbizottsága szerdán dönt a beruházásról, amelynek keretében nemcsak egy új gyárat építenek fel, hanem jelentősen bővítik a Daimler és román partnerek közös vállalatának tevékenységét. A 78 százalékban a Daimler érdekeltségébe tartozó cég 2001 óta működtet alkatrészgyártó üzemet Kudzsirban.

A Daimler németországi dolgozói attól tartanak, hogy a romániai terjeszkedés hazai munkahelyek megszűnésével járhat, a társaság vezetése azonban hangsúlyozza, hogy beruházás a kapacitás növelését szolgálja, nem pedig a termelés áttelepítését a jóval alacsonyabb munkaköltségű kelet-európai régióba - írta a Handelsblatt.

Andreas Renschler, a Daimler termelési igazgatója levélben tájékoztatta a munkavállalókat arról, hogy a cég kiterjeszti globális termelési hálózatát. Ebből a kecskeméti Mercedes-üzem is profitálhat - írta a német üzleti lap.

A fejlesztések távlati célja az, hogy a Daimler 2020-ra megszerezze az első helyet a prémium kategóriás kocsik piacán. A stratégia részeként 13 új modellt vezetnek be, ehhez pedig új összeszerelő üzemekre és az alkatrészgyártás bővítésére van szükség.

Kimaradt?