Az alkalmazottak egynegyedének nem elég a pénze egyik fizetéstől a másikig


-A A+

Az alkalmazottak egynegyedének nem elég a pénze egyik fizetéstől a másikig - derül ki a BestJobs felméréséből. A július 15–augusztus 5. között zajló, 922 személy megkérdezésével készült felmérés szerint az alkalmazásban lévők egynegyede (27 százalék) nemhogy nem tud havonta megtakarítani, hanem kölcsön kell kérnie a barátoktól, a családtagoktól, hogy fedezni tudja a kiadásait egyik fizetéstől a másikig.

A megkérdezettek másik negyede, 26 százaléka havonta nettó 2.500 lejnél kevesebbet keres. A kérdőívre válaszolók 47 százaléka vallotta azt, hogy 2.500 lejnél több fizetést kap.

A felmérés készítői rámutatnak, hogy a megkérdezettek 32 százaléka mondta azt, hogy az utóbbi 12 hónapban az anyagi helyzete romlott amiatt, hogy a megélhetés drágább lett, további tíz százalék szerint helyzete kimondottan rosszabb lett. A válaszadók 37 százaléka úgy látja, anyagi helyzete nem változott az elmúlt egy évben. A felmérésben részt vevőknek mindössze 20,7 százaléka mondta azt, hogy anyagi helyzete javult az elmúlt 12 hónap alatt.

Tízből három válaszadó azt nyilatkozta, hogy a fizetése több mint 45 százaléka adósságra megy el. További 25 százalék a fizetése 25 és 45 százalékát fizeti ki minden hónapban az adósságai fedezésére. A megkérdezetteknek közel fele mondta azt, hogy egyetlen lejt sem tesz félre havonta. A válaszadók egyharmada jövedelme tíz százalékát tudja félretenni, és további 11 százalékuk vallotta azt, hogy ennél többet tud megtakarítani, de nem többet mint fizetése 25 százalékát.

A megkérdezettek több mint fele azt vallotta, hogy leginkább a nyaraláson, a ruházaton és a kultúrán spórol.

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X