Az idei nyáron rengeteg éjszakát fizettek ki vakációs utalvánnyal a turisták

Az idei nyári idényben 192 ezer éjszaka szállást fizettek ki vakációs utalványokkal a román állampolgárok, tehát 269%-kal többet, mint tavaly nyáron; a legkeresettebb üdülőhelyek a tengerpartiak, a Prahova-völgyiek és a gyógyfürdők, de népszerűek a történelmi városok is, derül ki egy szállásfoglaló internetes oldal adataiból. 

"Míg 2018-ban a román polgárok még vonakodtak használni a vakációs utalványokat, a szállodák és panziók számottevő része pedig még nem fogadta el azokat, 2019-ben közel 200 ezer éjszakát fizettek utalvánnyal a Travelminit.ro honlapon június elseje és augusztus 31. között időszakra lefoglalt szállásokból' - mutat rá az elemzés. A turisták átlagban 923 lejt fizettek ki az utalványokkal a nyaralásukra. 

A vakációs jegyeket bármely, a turisztikai minisztérium által akkreditált vendéglátó egységben fel lehet használni. A nyaralók továbbra is a tengerparti üdülőket (köztük Mamaia, Eforie Nord, Costineşti), a Prahova-völgyi településeket (Sinaia, Buşteni, Predeal, Törcsvár), a gyógyüdülőket (Szováta, Parajd, Herkulesfürdő, Félixfürdő) és a történelmi városokat (Nagyszeben, Segesvár, Brassó, Kolozsvár) részesítik előnyben. 

A legnagyobb arányban 2-3 napos, hétvégi, családi (két felnőtt, két gyermek) kiruccanásokat foglaltak le, illetve 4-5 napos, all-inclusive vakációkat pároknak. A Travelminit.ro honlap szerint a 3 csillagos hotelek és panziók a legkeresettebbek. A turisták 45%-a panziókban foglalt szállást, 28%-a szállodákban, 10%-a pedig villákban. A foglalások 45%-ában párok, 30%-ában családok, 4%-ában egyedülálló személyek szerepelnek, ezek 85%-a online történik. 

A romániai turizmus számára a pünkösd (június 14-18) és a Nagyboldogasszony ünnepének (augusztus 15-18) időszaka a legzsúfoltabb, átlagban véve pedig július elseje és augusztus 18. között van a főszezon, amikor a vendéglátó egységek nagyjából mind tele vannak. 

A Travelminit.ro internetes oldalon 3.500 szálloda, panzió, villa, vendégház, menedékház, kemping kínál szálláslehetőséget az ország minden régiójában. 2018-ban az internetes platformnak 8 millió látogatója volt, a foglalások összege 6 millió eurót összesített. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?