Új vízvezeték-hálózatot kap Bálványosváralja, Szék és Mikeháza

Folytatja a Kolozs megyei önkormányzat a települések víz- és csatornahálózatának bővítésére és felújítására irányuló beruházásokat, a cél: a korszerű infrastruktúra kiépítése és a jó minőségű ivóvíz biztosítása uniós alapokból.

Bálványosváralján hozzávetőleg 22 kilométer hosszúságú új vezeték, használtvíz-szivattyúállomás, kezelőállomások és víztározó létesül, valamint a meglevő 5 kilométeres vezetékrendszer korszerűsítésére is sor kerül. A munkálatokat a Szamos-Tisza Vízügyi Igazgatóság végzi, értékük 2,4 millió euró. 

Széken 29 kilométeres új csatornahálózat, használtvíz-szivattyúállomás, kezelőállomás és szennyvízelvezető csővezeték épül ki. Az infrastrukturális beruházás értéke megközelítőleg 4 millió euró.

A Mikeháza községhez tartozó Szásznyíres, Mikeháza, Nagydomb és Szentmargita településeken 58 kilométer hosszúságú új vezetékhálózat, 3 szivattyúállomás, kezelőállomás, és víztározó létesül. A Szamos-Tisza Vízügyi Igazgatóság által menedzselt befektetés költsége hozzávetőleg 5 millió euró. 

„A beruházások Kolozs és Szilágy megye víz- és csatornahálózatának bővítését célzó európai uniós nagyprojekt részét képezik. Jelen fázisban a szükséges építkezési engedélyek beszerzése zajlik, valamint a dokumentációk véglegesítése a közbeszerzési eljárások miharabbi meghirdetése végett. Bízom benne, hogy a kivitelező kiválasztását követően a közeljövőben elkezdődhetnek a három község lakossága számára kiemelt fontosságú infrastrukturális beruházások” – nyilatkozta Vákár István, a Kolozs megyei tanács alelnöke.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?