Országos fontosságú projektté nyilvánították a Ploiești-Brassó autópálya építését

Országos fontosságú projektté nyilvánította kedden a Legfelsőbb Védelmi Tanács a Ploiești-Brassó autópálya megépítését. Az indítványt Viorica Dăncilă miniszterelnök nyújtotta be.

Korábban a miniszterelnök közölte, mégsem köz- és magán-együttműködésben, hanem kizárólag kormányzati forrásokból építik meg a Prahova megyei Comarnic és Brassó közötti autópályát. A kormányfő azt mondta, leveszik a Comarnic-Brassó sztrádát a köz- és magán-együttműködésben megvalósuló projektek listájáról, mert a bonyolult eljárások és a túlzott bürokrácia késleltetné a kivitelezést. Dăncilă elmondta, azért indítványozta, hogy a Legfelsőbb Védelmi Tanács (CSAT) ülésén nyilvánítsák "országos fontosságú" projektnek az autópálya megépítését, hogy mielőbb nekiláthassanak az építési munkálatoknak, amelyeket kormányzati forrásokból finanszíroznak majd. A 106 km-es Ploiești-Brassó autópálya megépítésének költségei igen nagyok, mert 14 viaduktot, 22 alagutat és 33 hidat foglal magába. A mindenkori kormány 15 éve halasztja a Ploiești-Brassó autópálya kivitelezését.

Kedden Klaus Johannis államfő a CSAT-ülés után elmondta, emlékeztette a kormányfőt, hogy tavaly törvény született a moldvai autópálya megépítésére.

Kapcsolódók

Kimaradt?