Ha személyi számítógép, akkor ez a legmenőbb márka a világon

A második negyedévben 64,858 millió személyi számítógépet (PC) adtak el világszerte, ami 4,7 százalékkal több az egy évvel korábbi 61,931 milliónál.

Az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat szerint a piacbővülés nagyobb volt a vártnál részben amiatt, hogy az Intel által gyártott chipek hiánya mérséklődött. "Az Intel processzorszállításai felgyorsultak, és ennek a hatására az eladók részben teljesíthették korábbi megrendeléseiket" - közölte a piackutató cég. 

Az IDC adatai szerint a legjobban Kanadában nőttek az eladások. Kanada PC-piaca már a 12. egymást követő negyedévben nőtt, a júniussal záródott három hónapban az eladások 11 százalékkal emelkedtek, ami kilenc éve a legnagyobb éves szintű bővülés. A személyi számítógépek piacán a vezető helyen 25 százalékos piaci részesedéssel és 16,2 millió eladott PC-vel a Lenovo állt a második negyedévben. A második helyre csúszott vissza a HP 23,7 százalékos piaci részesedéssel. 

Piaci részesedése alapján a harmadik a Dell Technologies (17,9 százalék), a negyedik az Acer Group (6,6 százalék), az ötödik pedig az Apple (6,3 százalék) volt.

Kapcsolódók

Kimaradt?