Minden idők legnagyobb profitját hozta össze tavaly a Dacia

Kilenc százalékkal sikerült feltubózni az idei év első hat hónapjában az új autók gyártását a Dacia mioveni-i gyárában a tavalyi év hasonló időszakához képest - írja a Ziarul Financiar. Ha a gyár tartani tudja ezt az ütemet, idén akár 350 ezer autó is legördülhet a gyártósorról.

Csak júniusban közel 31 300 darab új autót sikerült összeszerelni. Az első hat hónapban a gyártás 76 százalékát a Dacia terepjárómodellje tette ki, közel 146 ezer darabot sikerült összeszerelni, ez 24 százalékos növekedést jelent a tavalyi első féléves adatokhoz képest.

A gyártó 2020-2021-ben a Logan és a Sandero új generációs modelljével készül. A tervek szerint tovább növelik a gyárkapacitást, szeretnék elérni az évi 406 ezer új autó összeszerelését.

A Renault csoport 2019 és 2021 között 800 millió eurós befektetést jelentett be. A Dacia autógyár tavaly a forgalom (5,3 milliárd euró) alapján a legnagyobb vállalatnak bizonyult Romániában. A profitjukat 40 százalékkal növelték, elérve a 162 millió eurót, amely a Dacia történetében a legnagyobb nyereségnek számít. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?