Hivatalos: sürgősségi kormányrendelettel szabályozzák a fuvarmegosztók tevékenységét


-A A+A kormány első olvasatban tárgyalja azt a sürgősségi kormányrendelet-tervezetet, amely a fuvarmegosztó (ridesharing) platformok tevékenységét szabályozza – jelentette be a kormány csütörtöki ülésének kezdetén Viorica Dăncilă miniszterelnök, hozzátéve: a cél, hogy egységes rendszert dolgozzanak ki az alternatív szállítási tevékenység szabályozására.

„Először szabályozzuk ezt a fajta személyszállítást, amely digitális platformokon keresztül működik, és egyre több állampolgár használja. Az általunk vizsgált megoldás szavatolja a biztonságos személyszállítást és a lehető legtöbb opció elérését úgy, hogy a tisztességes verseny ösztönzése és a kereslet és kínálat közötti megfelelő kapcsolat minőségi szolgáltatásokat eredményezzen. Egységes szabályozási rendszert dolgozunk ki az alternatív szállítási tevékenységekre, amelyek digitális platformokon keresztül működnek, és amelyek hároméves működési engedélyt kapnak” – mondta Dăncilă.

Hozzátette, hogy „a polgárok biztonsága érdekében egyértelmű feltételeket szabnak, amelyek mellett e szolgáltatásokat engedélyezik, rögzítik a járművezetők kötelezettségeit, valamint a felhasznált autók iránt támasztott követelményeket”.

Răzvan Cuc közlekedési miniszter szerdán bejelentette, hogy a Gazdasági és Társadalmi Tanács (CES) véleményének kézhezvételét követően a sürgősségirendelet-tervezetet a jövő héten tűzik a kormányülés napirendjére. 

 

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X