Több mint 17 tonna lejárt vajat és margarint osztottak ki segélyként Háromszéken

A Kovászna megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság szakemberei házról házra járva próbálják begyűjteni a lejárt szavatossági idejű vajat és margarint, amit az előpataki Pünkösdista Egyház kapott adományba külföldről és kiosztott a hívei között.

Sikó Barabási Sándor háromszéki főállatorvos közlése szerint egy lakossági bejelentés alapján arra derült fény, hogy az élelmiszerek szavatossága már egy hónapja, május 5-én lejárt, ezért a hatóságok azonnal elrendelték a több mint 17 tonna lejárt szavatosságú tej és vaj visszavonását.

Mint kiderült, az előpataki Pünkösdista Egyház külföldről kapta az élelmiszerekből és ruhából álló adományt, amint június 1-én és 2-án szétosztott az előpataki, árapataki, hídvégi és hetei rászoruló hívei között. Az élelmiszerbiztonsági szakemberek, a prefektúra, az előpataki polgármesteri hivatal és a rendőrség szakemberei a lakosságtól érkező értesülést követően azonnal elkezdtek vizsgálódni a helyszínen. A nyomozás során kiderült, hogy a Pünkösdista Egyház 7 042 kilogramm növényi margarint, 5 172 kilogramm növényi zsiradékot, 5 396 kilogramm vajat, illetve 1 896 kilogramm ruha és cipő adományt kapott külföldről, ezeket két nap alatt mind kiosztotta híveinek.

Sikó Barabási Sándor elmondta, az élelmiszerbiztonsági igazgatóság szakemberei házról házra járva gyűjtik össze a lejárt szavatosságú élelmiszereket, amelyeknek elfogyasztása nem biztonságos. Hozzátette: a lefoglalt, begyűjtött élelmiszerek megsemmisítésének költségei a külföldről érkező adomány kedvezményezettjét, az előpataki Pünkösdista Egyházat fogják terhelni.

(Címlapi illusztráció forrása: Pinterest)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?