Kezdődhet a Brassó–Comarnic autópályaszakasz építése

Aláírták hétfőn a leendő Bukarest–Brassó autópálya Brassó és Comarnic közötti szakasza építésének finanszírozási szerződését. Viorica Dăncilă kormányfő a helyszínen közölte: bízik abban, hogy a román kivitelező betartja a határidőket.

A Barcarozsnyón tartott események a miniszterelnök Răzvan Cuc szállításügyi, Sorina Pintea egészségügyi,Eugen Bădălău gazdasági és Eugen Teodorovici pénzügyminiszterrel vett részt. Dăncilă megismételte, habozás nélkül felbontják a szerződést azokkal a cégekkel, amelyek nem tarják be a vállalt határidőket.

„Nem nekünk tesznek szívességet, hanem az ő kötelességük, hogy betartsák azokat a határidőket, amelyeket vállaltak. Külön öröm számomra, hogy román cég kapta meg ezt a munkát és remélem, hogy betartja, amit vállalt” – mondta Dăncilă.

Răzvan Cuc ugyanakkor közölte, hogy a 73-as számú, Brassú–Pitești országút felújítását végző céggel felbontották a szerződést. A szállítási miniszter szerint megengedhetetlen, hogy csak 11 munkagépet és 20 munkást talált a helyszíni szemle során, holott a szerződés szerint 190 útépítőnek és 71 gépnek kellett volna dolgoznia. Egy hónappal ezelőtt felszólította a kivitelezőt, hogy ehhez tartsa magát, ennek ellenére alig lézengtek a terepen. Cuc szerint az építkezési szerződést 2011-ben kötötték a vállalkozóval, de a munkálatoknak csak a 40 százalékát végezték el.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?