A szállításügyi miniszter szerint az utóbbi két évben 115 kilométer autópálya épült


-A A+

2017 és 2019 között 115 kilométer autópálya épült Romániában, az Infrastruktúrát Kezelő Országos Vállalat (CNAIR) által az említett időszakban elkezdett projektek értéke 7 milliárd euróra rúg áfa nélkül – állította Răzvan Cuc szállításügyi miniszter a csütörtök este ismertetett beszámolójában.

A kormánypalotában nyilatkozó tárcavezető hozzátette: erre az évre Narcis Neaga CNAIR-igazgató további 180 kilométernyi sztráda építését irányozta elő.

A miniszter azt mondta: 2016-ban 50 millió eurót tettek ugyan ki a vállalat által elindított programok, de egyetlen kilométernyi autópálya sem épült.

A 2017–2019-es időszakban 593,05 millió euró uniós támogatást hívott le a szaktárca – tette hozzá Cuc.

Az elmúlt két évben elindított legfontosabb projektekként a Nagyszeben–Piteşti (123 km, 3,4 milliárd euró értékben) autópályát, a Bukarestet déli irányban kikerülő terelőutat (52 km, 580 millió euró), valamint a bákói terelőutat (31 km, 142 millió euró) emelte ki.

A Nagyszeben–Piteşti sztráda első, Nagyszeben és Bojca közötti, 13,17 kilométeres szakaszára megkötötték a szerződést 129 millió euró értékben, több szakasz a versenytárgyalás, fellebbezés vagy a geológiai felmérések fázisában van – derült ki a miniszter beszámolójából.

Klaus Johannis államfő szerdán a szociáldemokrata párti (PSD) kormánytöbbséggel szemben megfogalmazott kritikáját többek között arra alapozta, hogy amióta hatalomra került a PSD, „nulla kilométer autópálya épült”.
HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X