Kapós belföldi úti cél a Fekete-tenger: lecsaptak az ajánlatok többségére

Jól indult a nyaralási idény a tengerparti vendéglátóipari egységek számára: az ortodox húsvét (és a május elseje miatti munkaszüneti napok) idején kétszer annyi turistát jegyeztek, mint tavaly ilyenkor, és a nyári időszakra a szálláshelyek 70 százalékát már lefoglalták.

Bogdan Trif turisztikai miniszter a 2019-es nyári szezont megnyitó konstancai sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a közszférában dolgozók idén is kapnak üdülési jegyeket, ami jelentősen hozzájárul a hazai turizmus fellendítéséhez. A tárcavezető szerint a tengerparti szálláshelyek 70 százalékát már lefoglalták a turisták.

A Romániai Turisztikai Munkáltatók Szövetségének (FPTR) első alelnöke, Nicolae Bucovală kiemelte, hogy tavalyhoz képest megduplázódott azoknak a száma, akik a tengerparti üdülőtelepeken töltötték az ortodox húsvétot: míg az elmúlt esztendőben 20 ezer turistát szállásoltak el ebben az időszakban, idén ez a szám 40 ezerre volt tehető.

A munkaerőhiány továbbra is gondot jelent az ágazatban, de ezzel kapcsolatban is vannak javaslataik, amelyeket a közeljövőben megbeszélnek a miniszterrel, és remélik, hogy 2020-ra az ebből fakadó problémák is megoldódnak – tette hozzá a szakember.

Bogdan Trif szerint a nyári idény alatt a szaktárca két ellenőrző csoportja folyamatosan jelen lesz majd a tengerparton.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?