Kezdődhet a Nagyszeben-Pitesti autópálya kivitelezése

Három fontos infrastrukturális beruházási szerződést írtak alá vasárnap Viorica Dăncilă miniszterelnök jelenlétében a Victoria palotában, amelyikből egyik a Piteşti-Nagyszeben autópálya Nagyszeben és Bojca (Boiţa) közötti szakasza, kettő pedig Bukarestre vonatkozik.

A Nagyszeben-Pitesti autópálya Nagyszeben és Bojca közötti első szakaszának tervezési és kivitelezési szerződését Narcis Neaga, a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) képviselője és a Porr Construct kft. ügyvezetője írta alá. A dokumentum aláírásakor Răzvan Cuc közlekedési miniszter azt mondta, hogy a három szerződés nagyon fontos a román állampolgárok számára.

"Az első szerződés egy nagyon fontos és régóta várt autópálya, a Nagyszeben-Pitesti sztráda, ennek a Nagyszeben és Bojca közötti első szakaszára írtak vasárnap alá szerződést. Már első miniszteri mandátumom idején megértettem, hogy a Kárpátok áttörése a romániai gazdasági fejlődés prioritásai közé tartozik" - mondta el Cuc.

A szerződés áfa nélküli értéke 612 millió lej, amely 129 millió eurónak felel meg. A kivitelezésiidőtartama 48 hónap, ebből 12 hónapot a tervezésre és 36 hónapot az építésre szánnak. A miniszter ismét megerősítette: semmilyen kifogással nem fogadnak el semmilyen késést.

Kapcsolódók

Kimaradt?