Újdonsággal startol hamarosan a Zöld ház-program egy része

Újdonságot is tartalmaz a hamarosan startoló Zöld Ház-program zöld elektromos energiára vonatkozó szelete- tájékoztat a Környezetvédelmi Alap. A szerdán, április 10-én induló Zöld ház keretében olyan háztartások esetében is jóváhagyja a fotovoltaikus pannók felszereléséhez kért állami támogatást, amelyek nincsenek rácsatlakozva a villamoshálózatára.

A fotovoltaikus panel segítségével elektromos áramot tudunk előállítani. A nyári hónapokban a bőségesen rendelkezésre álló napenergiából nyert fölös energiát a fotovoltaikus rendszernél vissza tudjuk táplálni a hálózatba, ezzel is csökkentve költségünket.

A Környezetvédelmi Alap közleménye szerint a szóban forgó háztartások ingatlanjaira akkor szerelik fel a pannókat, ha azok legkevesebb két kilométerre fekszenek a villamoshálózattól. A rendszer felszerelése április 10. és július 10. között zajlik majd. A szóban forgó háztartások legtöbb 25 ezer lejes támogatást igényelhetnek a rendszer megvásárlására és felszereltetésére. A támogatást nem kapják egyszerre kézhez, hanem a pénz szakaszos kiutalása a projekt gyakorlatba ültetésének lépéseitől függ.

Idén a Zöld Ház-program szóban forgó részére 230 millió lejt szánnak, legtöbb 25 ezer lej igényelhető. Ebből az összegből körülbelül 9 ezer háztartás pályázatát tudják finanszírozni.

Kapcsolódók

Kimaradt?