Mennyit fizetünk, hogy egy évig működtethessük a hűtőszekrényt?

A magyarországi, a horvát, a máltai, a litván és a bolgár fogyasztó kevesebbet fizet a romániai fogyasztónál azért, hogy 1 évig működtethesse a hűtőszekrényét - derül az Európai Bizottság közzétett jelentéséből. Bulgáriát leszámolva az említett országokban mindenhol magasabbak a bérek, mint Romániában. Ugyanakkor nálunk a leggyengébb minőségű az energiaellátás.

Bulgáriában 1 évnyi hűtőműködtetés 24,4 euróba kerül, az energia összköltségének 17 százaléka megy el adókra. Litvániában 30 százalékos az adó, ellenben a fogyasztó 27,4 eurót fizet hűtőszekrénye 1 évi energiafogyasztásáért. Magyarországos 28,1 euró, illetve 21 százalék az említett értékek. Máltán mindössze 5 százalékos az adó, és a számla 32,1 euró. Horvátországban 22 százalék és 32,8 euró.

Romániában 33,3 eurót fizetünk hűtőszekrényünk 1 évi energiafogyasztásáért, az adó pedig 26 százalékos. A legnagyobb adót a dánok és a németek fizetik, a számlák értéke pedig 78,2, illetve 73,8 euró. Az EU-ban náluk a legmagasabbak a szóban forgó értékek. Az uniós átlag 51,2 euró és 37 százalék.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?