Új modellt készül gyártani a Ford craiovai üzemében


-A A+ 

Craiovai összeszerelő üzemében fogja gyártani a Ford új modelljét, a Ford Pumát, jelentette be szerdán a gyártó. Az üzemben jelenleg az EcoSport kompakt SUV modellt és az EcoBoost motort gyártják. 

"A Ford Puma az év végén kerül forgalomba, gyártása a craiovai üzemben történik, ahol a 2008-ban elkezdett beruházások nyomán, melyek ma már közel 1,5 milliárd euróra rúgnak, biztosítottak a legjobb körülmények a gyártáshoz" - jelentik ki a Ford képviselői szerdai közleményükben. A közlemény értelmében a Puma kiegészíti a Ford SUV és crossover típusú modelljeinek skáláját, amelyhez a Fiesta Active, a Focus Active, az EcoSport, a Kuga, az Edge és az új Explorer Plug-in Hybrid tartozik. 

A SUV modellek forgalma növekedett Európában, "jelenleg a Ford által eladott gépkocsik 20 százalékát teszik ki. 2018-ban több mint 19 százalékkal nőtt a SUV modellek forgalma európai szinten" - tájékoztatnak még a gyártó képviselői. 

Tavaly év végén a Ford Románia 1.700 új alkalmazottat vett fel, így az üzem által foglalkoztatott személyek száma meghaladja a 4400-at. Dolj megyében listavezető az alkalmazottak számát illetően. 

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X