Rekord összegű finanszírozás Kolozs megyei kórházaknak

A Kolozs megyei önkormányzat 2019-es költségvetés-tervezete több mint 27 millió lejt irányoz előre egészségügyi fejlesztésekre, összesen 14 kórház támogatására. Az egészségügyi kiadások minden korábbinál magasabb összeget tesznek ki, mintegy 70% -kal többet, mint az előző évben, és nem kevesebb mint 400% -kal magasabbat, mint a 2017-es évben.

A források legnagyobb részét felszerelésre, modern orvosi eszközök beszerzésére költhetik a kórházak. Ugyanakkor jelentős összegeket fordítanak az épületek felújítására, valamint a szalonok, laboratóriumok  feljavítására is.

A megyei önkormányzat saját költségvetéséből fedezett egészségügyi finanszírozás közel 90 millió lej értékű európai uniós forrásokkal egészül ki. Két szerződés aláírására hamarosan sor kerül: ezek a gyermekkórház sürgősségi osztályának, illetve a megyei sürgősségi kórház járóbeteg-szakellátási részlegének felszerelését célozzák meg.

Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke elmondta, a tervek szerint a megye költségvetését április közepén fogadják el.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?