Aláírták az első támogatási szerződéseket a CRITBIZ program keretében

Aláírta pénteken az első támogatási szerződéseket a CRITBIZ vállalkozói program azokkal a vállalkozókkal, akik vissza nem térítendő támogatásban részesültek a program keretében. 

Az a 11 vállalkozó, aki a folyamat minden eddigi lépését megtette – vállalkozói képzés, üzleti tervek versenye, szakmai gyakorlat és mentorprogram – megalapította a vállalkozásokat, amelyekkel a CRITBIZ programban pályáztak, és aláírta a 40 ezer euróig terjedő vissza nem térítendő támogatási szerződést. 

A 11 vállalkozóból négyen az IT szektorban, heten a kreatív iparágakban alapítottak céget. A megyei megoszlást tekintve 4 vállalkozó Kolozs, 3 Bihar, 2 Máramaros, 1-1 pedig Szatmár, illetve Szilágy megyei. A CRITBIZ program a következő hónapokban a többi kedvezményezettel is aláírja a támogatási szerződést. 

A CRITBIZ program lebonyolítója a Romániai Vállalkozásokért Egyesület, fő partnerek pedig a Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a PONT Csoport. 

A hároméves program fő küldetése az Északnyugati régió (Bihar, Beszterce-Naszód, Kolozs, Máramaros, Szatmár és Szilágy megye) vállalkozói ökoszisztémájának stratégiai fejlesztése a kreatív iparágak és az IT szektorokban, amely szakmai hálózaton és egy támogatói közösségen alapul. 

A CRITBIZ program azért jött létre, hogy szemléletváltást hozzon a romániai vállalkozói életbe új tehetségek felfedezése és tehetséggondozás által, illetve egy olyan támogatói közösség létrehozásával, amely szakértelmen és tenni akaráson alapul. A program keretében 400 személy részesült vállalkozói képzésben, 48 vállalkozó pedig 40 ezer euróig terjedő vissza nem térítendő támogatásban. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?