Udvarhelyszéki fiatal vállalkozók látogattak Amerikába Ilan Laufer és Antal Lóránt szenátor meghívására


-A A+

A kezdeményezés a romániai cégek amerikai exportját helyezi előtérbe.

„Udvarhelyszék kisvállalkozásai székely családok számára biztosítanak megélhetést, munkahelyeket teremtetek, és térségünk gazdasági motorját képezik. Ezért úgy gondolom, a politikum kiemelt feladatának kell tekintse a vállalkozók támogatását. Meg kell teremtsük a szükséges törvénykezési környezetet ahhoz, hogy a kis- és közepes vállalkozások felesleges bürokrácia nélkül érvényesülni tudjanak, és tájékoztatnunk kell őket a számukra fenntartott itthoni és nemzetközi lehetőségekről” – nyilatkozta Antal Lóránt szenátor azt követően, hogy udvarhelyszéki fiatal vállalkozók kíséretében részt vett egy egyesült államokbeli találkozón.

A romániai piacon is jelen lévő amerikai First Bank kiterjesztené finanszírozási programját olyan romániai és erdélyi vállalkozásokra, amelyek célpiacként tekintenek az Egyesült Államokra. A bank a Smart Start USA program partnere, amelynek célja kereskedelmi kapcsolatok kialakítása romániai és amerikai vállalkozások között. A program részeként egy negyventagú romániai vállalkozókból álló csapat, köztük az udvarhelyszéki törvényhozó, a Székelyföldi Legendárium megalkotója és a sikertörténetként ismert udvarhelyszéki inkubátorház ügyvezető igazgatója is, látogatást tett múlt héten az Egyesült Államokba, Ilan Laufer miniszterelnöki tanácsos, volt kis- és közepes vállalkozásokért felelős miniszter meghívására.

Fel kell ismernünk és bátran ki kell használnunk minden olyan lehetőséget, amely az Udvarhelyszékiek rendelkezésére áll - hívta fel a figyelmet Antal Lóránt a Miami-i látogatást követően. A szenátor hozzátette: „a romániai magyar kisebbség egy értékteremtő közösség, ezt bizonyítja minden olyan sikertörténet mint például a Szakács Paál István által vezetett inkubátorház, amely több szoftverfejlesztő kezdő vállalkozásnak ad otthont, vagy a Fazakas Szabolcs által megalkotott értékteremtő Székelyföldi Legendárium, amelyre közösségünk büszke lehet”.

A Hargita megyei törvényhozó elmondta: azon dolgozik, hogy a programnak folytatásaként még több udvarhelyszéki vállalkozásnak legyen lehetősége a kapcsolatteremtésre és tapasztalatcserére, hiszen a látogatás sikeresnek bizonyult: a Legendárium animációját Miami egyik legnagyobb ingatlanfejlesztő vállalkozása használná fel, az inkubátorháznak pedig sikerült kapcsolatot teremteni számos amerikai IT céggel.

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X