Aradon hamarosan odaítélik az Év Kenyere díjat

Március 28. és 30. között az aradi Expo kiállítási központban rendezik meg a szervezők által Délkelet-Európa legnagyobb pék- és cukrászipari szakkiállítását a GastroPant.

Az Arad Megyei Kereskedelmi, Ipar- és Agrárkamara székhelyén tartott hétfői sajtótájékoztatón Gheroghe Seculici elégedettségének adott hangot, hogy Szováta, Marosvásárhely, Nagyszeben, Brassó és Bukarest után Arad látja vendégül a nemzetközi szakmai rendezvényt. Külön megemlítette, hogy nemcsak mindhárom pavilont elfoglalták a kiállítók, de még az emeleti irodák és konferenciatermek is  kísérőrendezvényeknek adnak helyet a háromnapos esemény ideje alatt.

Daniel Maior, a vásár sajtó- és közönségkapcsolatokért felelős menedzsere hangsúlyozta, hogy „ez nem a háziasszonyoknak szóló rendezvény”, hanem elsősorban a szakma képviselőit, a gyártókat és a forgalmazókat várják az új technológiákat, modern berendezéseket és felszereléseket, a legújabb trendeket felsorakoztató kiállításra. Az esemény színvonalát emelik a különböző látványkonyhák, no meg a vetélkedők: a szakmai szervezetek idén is kiosztják többek között az Év kenyere- és az Év tortája-díjakat.

A GastroPanon 22 ország 134 cége állít standot (egyharmaduk külföldi), s több mint húszezer résztvevőt várnak. Váradi-Erdős Ildikó, a vásár vezérigazgatója érdeklődésünkre elmondta: az aradi helyszínválasztást a kiváló adottságokkal rendelkező Expo, valamint az autópálya és a magyar határ közelsége indokolta. „Célunk az, hogy a szakma romániai és magyarországi képviselői közötti kapcsolatot az eddigieknél is szorosabbra fűzzük, és úgy gondoltuk, hogy ehhez nélkülözhetetlenek ezek az infrastrukturális feltételek” – magyarázta.

A vásár csütörtökön, pénteken és szombaton is 10–18 óra között látogatható.

Kapcsolódók

Kimaradt?