Székelyudvarhelyre látogatott a vállalkozásügyi miniszter

Látogatást tett a hét végén Székelyudvarhelyen Ștefan-Radu Oprea kereskedelmi és vállalkozásügyi miniszter Antal Lóránt szenátor meghívására. 

Ștefan-Radu Oprea a Harghita Business Center inkubátorház fontosságát emelte ki: „Egy aktív, inkubátorház működik Székelyudvarhelyen, amely több mint negyven induló vállalkozást segíti a fejlődésben. Ehhez hasonló létesítményekre van szükség minden olyan városban, ahol fejleszteni szeretnék a régió gazdaságát. Az új törvény, amely adóügyi kedvezményeket ír elő a start-up vállalkozások számára, lehetőséget ad az önkormányzatoknak arra, hogy forrásokat pályázzanak inkubátorházak létrehozására”. A tárcavezető kiemelte: fontos, hogy az Európai Unió a következő időszakban még több pénzt fordítson romániai kezdő vállalkozásokra és inkubátor-programok létesítésére. 

A miniszter és a szenátor helyi kis- és középvállalkozásokat látogattak meg a hét vége folyamán, illetve cégvezetőkkel találkoztak. „A tárcavezető megértette a helyi vállalkozók gondjait, és a térségünkben megtermelt áru külföldi értékesítését támogató intézkedéseket illetően is sikerült megegyezni” – értékelte Antal Lóránt.  

Az RMDSZ elkötelezett az erdélyi vállalkozások támogatása mellett, a parlamentben olyan törvények kidolgozásán és elfogadtatásán dolgozunk, amelyek segítségével kevesebb bürokráciát és egy kedvezőbb üzleti környezetet biztosítunk a vállalkozók számára – mondta el a találkozón Antal Lóránt szenátor. A szövetség törvényhozója rámutatott: „egy régió, egy közösség akkor tud sikeres lenni, ha erős vállalkozói vannak. Hargita megye üzleti motorja Udvarhelyszék. A térség kis- és középvállalkozásai adják a megye üzleti forgalmának 47%-át. A 3100 aktív cég éves forgalma eléri megyei szinten legnagyobbnak számító 1 milliárd eurót. Udvarhelyszék vállalkozásai a megye gazdasági motorját képezik. A jó példát tovább kell vinnünk, hogy Erdély és Románia más régióinak is hasznára váljon”. 

Kimaradt?