Hivatalos: meghosszabbították az egységes adónyilatkozat leadási határidejét

Meghosszabbította a kormány keddi ülésén az egységes adónyilatkozat leadási határidejét március 15-ről július 31-ig. Ugyaneddig a határidőig lehet élni a 2, illetve 3,5 százalékos adófelajánlással. Itt olvashatja, hogyan teheti ez utóbbit meg. 

A magánszemélyek jövedelemdójáról és társadalombiztosítási hozzájárulásáról szóló egységes nyilatkozat leadási határidejét azért kellett kitolni, mert idéntől csak online lehet az ívet benyújtani, az elektronikus rendszer viszont többször is felmondta a szolgálatot. Amennyiben július 31-ig sikerül a teljes adóösszeget befizetni az egységes adónyilatkozattal, 5 százalékos kedvezményt ad az adóhatóság. 

Az egységes nyilatkozatot azoknak a magánszemélyeknek kell benyújtaniuk, akik egyénileg, vagy társulási formában jövedelmet valósítanak meg a fizetésükön kívül Romániában és/vagy külföldön, és akik nem mentesülnek a jövedelmi adó és társadalombiztosítási járulék befizetése alól. Azoknak is be kell nyújtaniuk a nyilatkozatok, akiknek nincs jövedelmük, de úgy döntöttek, hogy fizetik az egészségbiztosítási járulékot. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?