A Vodafone is emelheti árait a 114-es kormányrendelet miatt

Vagy visszafogjuk a befektetéseket, vagy kissé megemeljük az árakat, a 114-es sürgősségi kormányrendelet jelenlegi formája ezt a két forgatókönyvet teszi lehetővé - nyilatkozta a Ziarul Financiarnak a Vodafone Románia vezérigazgatója. Murielle Lorilloux-ot azt követően kérdezte meg a gazdasági napilap, hogy a Telekom és az RCS&RDS már bejelentette szolgáltatásai drágítását.

A tavaly decemberben, előzetes egyeztetés nélkül meghozott, fontos adóügyi intézkedéseket előíró sürgősségi kormányrendelet szerint a telekommunikációs vállalatoknak az árbevételük 3 százalékát kell illetékként befizetniük a jelenlegi 0,4 százalék helyett. Az úgynevezett monitorizálási illeték a telekommunikációs piacot felügyelő állami hatósághoz kerül. A szolgáltatók jelezték, az adóemelés akadályozza a különböző fejlesztéseket, például az 5G hálózat kiépítését.

A Vodafone Románia vezérigazgatója hangsúlyozta, a megemelt illeték miatt a telekommunikációs vállalatok elesnek olyan bevételektől, amelyek a folyamatos befektetésekhez szükségesek. Hozzátette, míg Romániában nagyon jó minőségű a telekommunikációs hálózat, a legjobbak között van Európában, addig az árak szinte a legalacsonyabbak. Murielle Lorilloux tájékoztatása szerint a Vodafone évente átlagban több mint százmillió eurót fektetett be Romániában, és ezt a trendet szeretnék folyatni. A kérdés az, az adóemelés mellett marad-e elegendő alap ehhez - tette hozzá a vezérigazgató.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?