Részvételi költségvetés Nagyváradon: mutatjuk a nyertes projekteket

A közmeghallgatások lezárulta után eldőlt, melyik lesz az a tíz projekt, amelyet a nagyváradi önkormányzat saját költségvetéséből ebben az évben támogat.

Hat kategóriában 52 projekt versenyzett, online 13 836-an szavaztak, a város negyedeiben megszervezett tíz közmeghallgatáson pedig 8477-en. A szavazóknak, akárcsak a pályázatok benyújtóinak, Florin Birta alpolgármester mondott köszönetet.

A legtöbb, 2269 szavazatot kapott projekt ledlámpákkal világítja ki azokat a gyalogátkelőket Nagyváradon, amelyekhez nem tartotik jelzőlámpa. Körülbelül 100-120 ilyen gyalogátkelő van a városban.Második helyre 1446 szavazattal a váradi neológ zsidó temető turisztikai célú felújítása került, a harmadik pedig a Rogériusz negyedbeli víztorony felújítása és kilátóvá alakítása lett 1228 szavazattal.

Negyedik helyre a Petőfi-park korszerűsítése került 1181 szavazattal, a Bihar Megyei Sürgősségi Klinikai Kórház parkolójának kialakítása 1167 vokssal az ötödik, az egykori nagyváradi 0 meridiánnak emléket állító pályázatra pedig 974 szavaztak. A biharpüspöki sport és szabadidőpark kialakítása 967 szavazattal a hetedik, a Grigorescu negyedben az úgynevezett zöld folyosók kialakítása 948 vokssal a nyolcadik lett, a közösségi kerékpározásról szóló projekt 821 szavazattal a kilencedik, a Tineretul negyedben kialakítandó park a tízedik helyen végzett. A tíz projekt becsült értéke 1,81 millió euró.

A projektek részletes leírását itt találják. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?