A sepsiszentgyörgyiek 30 százaléka már kifizette egész éves helyi adóját

A sepsiszentgyörgyi adófizetők több mint 30%-a már befizette az idei évre szóló terület és épület utáni adóját. A pénzügyi igazgatóság kimutatásai szerint a sepsiszentgyörgyi magánszemélyek több mint 30%-a már befizette a 2019-es évre szóló terület és épület utáni adóját, valamint több mint 24%-a a gépjármű utáni adóját.

Mint ismert, január 1. és március 31. között 9 százalékos kedvezményben részesül minden magán és jogi személy, aki teljes évre kifizeti az épület, terület vagy a gépjármű utáni adót. Az engedményben azon adófizetők részesülnek, akik az adófizetés napján nem szerepelnek semmiféle hátralékkal a helyi költségvetés felé.

A sepsiszentgyörgyi városháza sajtóirodája emlékeztet, hogy idén a helyi adók és illetékek az infláció 1,3 százalékos mértékével növekedtek tavalyhoz képest. Sepsiszentgyörgyön a helyi adók és illetékek legutóbb 2013-ban emelkedtek, ugyanabban az évben indult el az úgynevezett de minimis típusú támogatás a helyi vállalkozások számára. Ezzel a támogatással a Sepsiszentgyörgyön bejegyzett kis és közepes vállalkozások visszaigényelhetik az egész éves épület- és területadójuk 33 százalékát.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?