A háromszékiek egyre többet utaznak és több autót vásárolnak

Háromszéken megduplázódott az útlevéligénylések és az autó bejegyezések száma az elmúlt években, mutatott rá Sebastian Cucu. A Kovászna megyei prefektus elmondta, bár az útlevélkibocsátó és az autónyilvántartó hivatalban nem nőtt az alkalmazottak száma, megduplázódott az útlevéligénylések és gépjárműbejegyzések száma.

A megnövekedett lakossági igényeknek úgy próbálnak eleget tenni, hogy minkét hivatalban bevezették az online időpontfoglalás lehetőségét, ezzel valamennyire folyékonyabbá vált az ügyintézés. Míg az útlevélosztályon némileg rövid idő alatt úti-okmányt lehet szerezni, a gépjármű-bejegyzési hivatalban több hetes az ügyintézés ideje.

Sebastian Cucu tájékoztatás szerint a prefektúra alárendeltségébe tartozó útlevélosztályon tavaly összesen 11.236 utazási dokumentumot igényeltek a háromszékiek. Az egy évvel korábbi periódushoz képest 21,12 százalékkal nőtt az útlevéligénylések aránya, míg a négy évvel korábbi időszakhoz képest megduplázódott.

A Kovászna megyei prefektus szerint az ugyancsak alárendelt intézményként működő Gépjármű bejegyezési hivatalnál tavaly 15.946 járművet írtak forgalomba, miközben 2017-ben ezek száma 13.744 volt, 2016-ban 8.939 gépjárművet jegyeztek és 2015-ben a forgalomba íratott autók száma 7.582 volt Háromszéken. Emellett az elmúlt négy esztendőben évi 1.246-ról 2.659-re emelkedett a forgalomból törtölt-, valamint 2.389-ről 8.025-re nőtt a tulajdonost váltott gépjárművek száma.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?