A lugosi cipőgyár után az aradi fehérneműgyár is bezárja kapuit?

Bezárja kapuit a Hanesbrands romániai fehérneműgyára az Arad megyei Kürtösön - tájékoztat a Ziarul Financiar meg nem erősített információkra hivatkozva. A Hanes Global Supply Chain Románia 2017-ben ezer személy foglalkoztatott, és üzleti forgalma meghaladta a 200 millió lejt.

Üzleti forgalma után a cég az intimfehérnemű-gyártás egyik legfontosabb szereplője Romániában. A gazdasági lap nem tudta elérni a cég képviselőit a szerdai lapzártáig, így nem tudni biztosan, miért nem hosszabbították meg a gyár területének koncessziós szerződését.

A sajtó kedden tájékoztatott arról, hogy bezárja romániai üzemét a svájci Rieker cipőgyártó, az intézkedés miatt közel hétszázan maradnak munka nélkül.  A gyár bezárásának hírét megerősítette a Mediafax hírügynökségnek Pavel Kasai, a Temes megyei munkaerő-elosztó hivatal vezetője, aki közölte, hogy értesítést kaptak a vállalattól, miszerint mind a 663 dolgozójukat elbocsátják. Az intézményvezető nem tudott részleteket a bezárás okairól.

A pénzügyminisztérium adatai szerint a Rieker Románia 2017-ben 264,7 millió lej árbevételt ért el, nyeresége 2,8 millió lej volt. Az 1874-ben alapított cipőgyártó 1998-ban nyitotta meg üzemét a Temes megyei településen. A vállalat központja Svájcban van, világszerte mintegy 20 ezer dolgozója van, cipőgyárakat működtet Kelet-Európában, Észak-Afrikában és Vietnamban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?