Több romániai turista kereste fel Magyarországot tavaly, mint egy évvel korábban


-A A+A kereskedelmi szálláshelyek 5,2 százalékkal több, 12,5 millió vendéget és 3,8 százalékkal több, 30,9 millió vendégéjszakát regisztráltak tavaly Magyarországon. A külföldi vendégek 2,4 százalékkal, a belföldi vendégek 5,3 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek el - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A külföldi vendégek 15,3 millió, a belföldiek 15,6 millió vendégéjszakát töltöttek el tavaly Magyarországon. Az előző évben még a külföldiek 115 ezerrel több éjszakát töltöttek el a szálláshelyeken, mint a magyar vendégek. A külföldi szállásdíj-bevételek 7,7 százalékkal, a belföldiek 9,2 százalékkal emelkedtek tavaly.

Tavaly a legfontosabb küldőpiacok közül Csehországból 5,2, az Egyesült királyságból 2,5, Romániából 7,2, Spanyolországból 12,2, Ukrajnából pedig 41,2 százalékkal több vendég érkezett. Kétszámjegyű volt a növekedés az ázsiai, az amerikai, az izraeli, és a kínai vendégéjszakákban is. A német turisták vendégéjszakái 0,5 százalékkal, az orosz alig 1 százalékkal nőtt.

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X