EU-s támogatástól esik el Hargita Megye Tanácsa

Nem jelentkeztek tejfeldolgozással vagy állattartással foglalkozó helyi vállalkozók arra az iskolai programra, amely révén a diákok megismerkedhetnek a mezőgazdasági tevékenységgel. Így Hargita Megye Tanácsa uniós támogatásoktól esik el.

A programra a kormány és az európai mezőgazdasági alap biztosít forrást. Célja az iskolás gyerekek megismertetése a mezőgazdasági tevékenységgel, amely során tejfeldolgozó üzemeket, állatfarmokatra látogatnak meg. A programra kilenc kistérség vállalkozói jelentkezhettek, de idén sem sikerült nyertest hirdetni.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke sajnálatát fejezte ki, hogy egy ilyen program, amelyre külső források hívhatóak le, minden évben elbukik.  Emlékeztetett, ezzel szemben a Kiskertész és Mintagazda program évről-évre bővül és egyre közkedveltebb lesz. Szerinte ebből is látszik, hogy a mezőgazdaság iránt nagy az érdeklődés, az iskolások körében is.

„Ez a program pedig nagyszerűen kiegészítené ezt a két kezdeményezésünket, annál is inkább, hogy erre EU-s források is lehívhatóak. Nagy lehetőségtől esnek el a gyerekek, ha a jövőben a termelőkkel, állattenyésztőkkel nem tudunk közös megoldást keresni a problémára” - hangsúlyozta Borboly Csaba, hozzátéve, hogy várják a termelők, állattenyésztők és szolgáltatók észrevételeit, hogyan módosítsák a kiírást, hogy a programot mindenki számára hasznosan gyakorlatba ültethessék.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?