Többen megszenvedik, hogy nincs jóváhagyott költségvetés

Máris vannak olyan társadalmi kategóriák, amelyek hiányt szenvednek amiatt, hogy az országnak nincs elfogadott költségvetése 2019-re – nyilatkozta pénteken Ionel Dancă, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) szóvivője.

Véleménye szerint azzal, hogy nincs jóváhagyott költségvetés, egyrészt az ország „nevetségessé teszi magát” az európai partnerek előtt, másrészt máris vannak olyanok, akik szenvednek emiatt.

Dancă elsősorban a magánvállalkozókra gondolt, akik nem tudnak üzleti tervet készíteni, mert nem tudják, hogy milyen új adókat vezet be a költségvetési törvény. Kényelmetlen helyzetbe kerültek a közintézmények is, amelyekben nem lehet tudni, hogy van-e pénz év végéig a fizetésekre, de a nyugdíjasok is, akik nem részesülnek január 1-jétől a törvény által előírt nyugdíjemelésben.

A szóvivő kifejtette: a kormány tehető felelőssé azért a „szerencsétlen helyzetért”, hogy Románia úgy vette át az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét, hogy két miniszteri tárcának nincs felelőse. Véleménye szerint az ország azért jutott ide, mert a kormány „egyik napról a másikra cserélgeti a minisztereket”.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?