Január elsejétől nőtt a rendőrök és katonák fizetése

Január elsejétől nőtt a védelmi, közrendfenntartó és állambiztonsági struktúrákban dolgozó alkalmazottak bére – közölte az Agerpresszel a belügyminisztérium.

A tájékoztatás szerint a védelmi, közrendfenntartó és állambiztonsági rendszer dolgozóinak bére 2019 januárjától a 2018 decemberi fizetés, illetve a 2022-re előirányozott összeg közti különbség 25 százalékával nőtt. A pótlékok, kárpótlások, lakástámogatások, felszerelésre szánt támogatások és prémiumok viszont a 2018 decemberi szinten maradnak.

Ugyanakkor 2019-2020-ban a rendőrök, katonák és a rendszerben dolgozó civil alkalmazottak évi 1 450 lej támogatást kapnak az államtól az ország területén lévő fizetővendéglátó szálláshelyeken történő üdülésre. Más településre való szolgálati út esetén a közalkalmazottak napidíja 17 lejről 20 lejre emelkedett január elsejétől.

Azok a kiszálláson levő közalkalmazottak, akik állandó munkahelyüktől több mint 50 kilométerre látják el feladataikat, és nincs lehetőségük a munkanap végén hazautazni, a 20 lejes napidíjon kívül 230 lejes elszállásolási díjra is jogosultak. Ezt az összeget a hitelutalványozó alapos indokok esetén 50 százalékig terjedően megemelheti.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?