FRISSÍTVE - Péntekig „finomít” a kormány a bejelentett adóintézkedéseken

Egybehangzó sajtóértesülések szerint pénteki rendkívüli ülésen fogadja el a kormány a pénzügyminiszter által korábban bejelentett adóügyi intézkedéseket, köztük a kapzsisági adót. Addig „finomít” rajta a koalíció. FRISSÍTÉS: Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök megerősítette, hogy az intézkedéseket pénteken fogadja el a kormány.

A HotNews portál szerint a koalíciós pártok vezetői csütörtökön hosszasan egyeztettek az január elsején hatályba lépő intézkedéscsomagról szóló rendelettervezetről. Főként a kötelező magánnyugdíjjal kapcsolatos intézkedések módosulnak az eredeti elképzelésekhez képest.

Mint ismert, az új adók a bankszektort, az energia és a telekommunikációs vállalatokat sújtanák leginkább. Az intézkedések bejelentése után „beszakadt” a bukaresti tőzsde, az érintett vállalatok mellett az üzleti szféra más fontos szereplői tiltakoztak, a gazdasági szakértők, a jegybank, az államfő és az ellenzék is bírálta a kormányt.

Pénteki ülésén a munkaadók és szakszervezetek képviselőit is tömörítő  Társadalmi és Gazdasági Tanács (CES) negatívan véleményezte a pénzügyminiszter által korábban imseretett tervezetet, de a testület álláspontja csak konzultatív jellegű.

FRISSÍTÉS: Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök megerősítette, hogy az intézkedéseket pénteken fogadja el a kormány.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?