Ennyit költ idén karácsonyra Románia lakossága

Az ország lakosságának fele 300 lejnél kevesebbet költ karácsonyi ajándékokra, míg ötből két állampolgár 750 lejből gazdálkodik - derül ki a GiftShare online ajándékforgalmazó cég felméréséből, amely arra is fényt derít, hogy a lakosság egyharmada hónapokig gyűjt a karácsonyi ajándékra. 

A válaszadók 13 százaléka 100 lejnél kevesebbet költ ajándékra, 37 százalékuk pedig legtöbb 300 lejt szán erre. A megkérdezettek 27 százaléka 500 lejt, 11 százaléka 750 lejt, 7 százaléka 1.000 lejt hajlandó ajándékokra áldozni. A válaszadók 5 százaléka nyilatkozta azt, hogy 1.000 lejnél többet költ karácsonykor ajándékra. Tízből egy megkérdezett úgy véli, hogy a karácsonyi ajándékozás sokba kerül, egynegyedük szerint stresszes, sőt unalmas és kellemetlen annyi féle dolgot kiválogatni, ezért, ha tehetné, adna pénzt, de másra bízná ezt a tevékenységet. 

A válaszadók fele azt mondta, hogy tudja, mit szeretne vásárolni, 8 százalékuk úgy nyilatkozott, hogy az utolsó napokban szokott venni azt, amit kap. A vásárlók 51 százaléka a nagy bevásárlóközpontokban szerzi be a fa alá valót, 21 százalékuk a kisebb, könnyebben elérhető üzleteket részesítik előnyben. A megkérdezettek 54 százaléka öt embernek vásárol ajándékot, 2 százalékuknál ez a szám meghaladja a 15-öt, 6 százalékuk pedig azt válaszolta, hogy nem szokott ajándékokat vásárolni karácsonyra. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?