Mutatjuk, hogy hol lehet a legolcsóbban tankolni

A kőolaj hordónként árának csökkenése miatt az elmúlt hónapban jelentősen olcsóbb lett a benzinkutaknál az üzemanyag.

Kellemes meglepetésben lesz részük azoknak a gépkocsivezetőknek, akik utoljára októberben tankoltak, és most ismét megjelennek a benzinkutaknál egy kis üzemanyagért. Míg októberben a benzin országos átlagára 5,8 lej, a gázolajé pedig 6 lej körül forgott, most a benziné 5,15 lejre, a motorináé pedig 5,55 lejre esett vissza.

A közel 10 százalékos áresés azt jelenti, hogy benzines gépkocsik esetében egy teletankolás átlagban 26,5 lejjel kerül kevesebbe, mint egy hónappal ezelőtt. A gázolajjal működő autóknál az üzemanyag árának 7,2 százalékos csökkenése azt jelenti, hogy 50 litert 21,5 lejjel olcsóbban lehet megvásárolni.

Vannak olyan töltőállomások, ahol még az átlagnál is kevesebb pénzért lehet tankolni. A legolcsóbb benzinért az Argeș megyei Câmpulungra kellene autózni, ahol a Cuza Voda utca 38A címen található Petrom kútnál 4,95 lejt kérnek egy literért. A gázolajjal működő gépkocsik tulajdonosaira hosszabb út vár, ha egyetlen céljuk, hogy olcsón tankoljanak, ugyanis az üzemanyagukat csak 5,35 lejért mérő Rompetrol kút a tengerparti Konstancán, a Tomis sugárúton található.

A bukarestiek sem panaszkodhatnak, ők az Alexandria sugárúton levő Petrom kútnál a benzint 5,03 lejért, a gázolajat pedig 5,47 lejért vásárolhatják meg. Kolozsváron a legolcsóbb benzinért 5,06 lejt, a legolcsóbb gázolajárt 5,46 lejt kell fizetni. 

Kommentben írják meg, ha sikerült valahol olcsóbban tankolni.

Temesváron pár banival drágább a legolcsóbb üzemanyag, a benzin literenkénti ára 5,10 lejbe, a gázolajé 5,46 lejbe kerül. Iaşi-ban a legolcsóbb benzin 5,05 lejbe, a legolcsóbb gázolaj 5,43 lejbe kerül.

Két székelyföldi városból is kaptunk információkat olvasóinktól: eszerint a csíkszeredai Petrom töltőállomásnál a benzin ára 5,02 lej, ugyanez a termék Kézdivásárhelyen 5,04 lejbe kerül. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?