Sikeres háromszéki fiatal vállalkozókat díjaztak

A legeredményesebb háromszéki fiatal – 35 év alatti – vállalkozóit díjazta évzáró eseményén a Junior Business Club (JBC).

A fiatal gazdasági szakembereket és vállalkozókat tömörítő egyesület fennállásának 9. évét ünnepelte, és hatodik alkalommal díjazta azokat a vállalkozókat, akiknek cége üzleti forgalom, profit és alkalmazottjaik száma alapján kiemelkedően teljesített. Karácsony Zsolt, a JBC elnöke rámutatott: az egyesület célja követendő példák bemutatásával vállalkozásra ösztönözni a háromszéki fiatalokat.

Az eseményen a JBC önkéntesei és partnerei mellett jelen voltak a megye gazdasági szereplői és fiatal vállalkozók és gazdasági szakemberek is. A Junior Business Club és a Kovászna megyei Kereskedelmi és Iparkamara felhívására kilenc 35 év alatti háromszéki vállalkozó jelentkezett, akinek cége nyereséggel zárta az 2017-es évet.

Példamutató fiatal vállalkozókat díjaztak

Az „Év fiatal vállalkozója” díjat Karácsony Zsolt, a JBC elnöke és Édler András, a kereskedelmi kamara elnöke Cseh Csabának, a Sicmaster kft. tulajdonosának adta át, akinek cége felsőháromszéken három községben – Gelencén, Bereckben és Zabolán – működtet építési anyagokat forgalmazó munkapontot, a nyolc alkalmazott többsége is fiatal. Az elismerő oklevél mellé Cseh Csaba vállalkozása a Háromszéki Közösségi Alapítvány jóvoltából megkapta a „Háromszéki Vállalkozás” védjegyet is.

A második helyezettnek járó díjat a sepsiszentgyörgyi Sarány Szabolcs kapta, akinek Agroservice kft. nevű cége német gyártású, önjáró cukorrépaszedő és rakó gépeket és alkatrészeket forgalmaz és szervizel az egész országban. A harmadik helyet a sepsiszentgyörgyi Grubisics Csaga designernek, a  Csagasa Consulting kft. tulajdonosának ítélték oda, aki a térségben több vállalkozás és rendezvény vizuális elemeit valósította meg.

Jövő évben megnő a fiatal vállalkozók száma

A Junior Business Club elnöke, Karácsony Zsolt az ünnepségen rámutatott: 2019-ben a fiatal vállalkozók számának növekedésére számítanak, hiszen a Start-up Plusz program keretében a térségben benyújtott több száz üzleti tervre jövő évben kötnek finanszírozási szerződést, és a kezdő vállalkozók ekkor indítják el cégeiket. Erre készülve a JBC azt tervezi, hogy jövő esztendőben külön programokat szerveznek az induló vállalkozók számára, hogy átsegítsék őket a kezdeti nehézségeken. Ugyanakkor szeretnének egyeztető fórumokat is szervezni az önkormányzatok, gazdasági szervezetek és vállalkozók bevonásával, hogy együtt tegyenek a vállalkozóbarát környezet kialakításáért.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?